Naujienos

Per „Paskolų klubą“ suteiktų paskolų suma perlipo 10 mln. EUR

Per „Paskolų klubą“ suteiktų paskolų suma perlipo 10 mln. EUR

Lietuvos tarpusavio skolinimo platforma „Paskolų klubas“ per dvejus veiklos metus suteikė 10 mln. Eur paskolų.
Bendrovė teigia, kad pagal pasiektus rezultatus įsitvirtino kaip pirmaujanti platforma Lietuvoje.
Tiesa, bendrovė VŽ patikslino, kad iš 10 mln. išduotų paskolų refinansavimas sudaro 3,5 mln. Eur. Į šią sumą įeina iš kitų skolintojų į „Paskolų klubą“ perkeltos paskolos.
Į paskolas „Paskolų klubo“ platformoje investuotojai šiemet investavo vidutiniškai už 18,28% palūkanas.
Bendrovė taip pat pranešė, kad į informacines technologijas „Paskolų klubas“ jau investavo 700.000 Eur, o 2018 m. pabaigoje šios investicijos turėtų pasiekti 1 mln. Eur.
Planuojama, jog kitąmet atnaujinus platformą vertinti paskolos gavėjų riziką bus lengviau, o valdyti įmokas – efektyviau, taip pat bus automatizuojama daug kitų procesų. Pavyzdžiui, paskolos gavėjams bus palengvintas paskolos gavimo procesas ir įmokų valdymas, o investuotojai dar daugiau išloš dėl tolimesnio skolos išieškojimo proceso tobulinimo.
Konkuruojanti tarpusavio skolinimo platforma „Savy“ savo tinklapyje nurodo, kad per ją finansuotų paskolų suma sudaro 9,8 mln. Eur, o trečioji tarpusavio skolinimo platforma „Finbee“ nurodo, kad per ją suteikta 8,1 mln. Eur paskolų.


VŽ rašė, kad „Paskolų klubą“ valdanti įmonė savo veiklos ataskaitoje atskleidė, kad šiemet pirmąjį pusmetį įvyko du akcinio kapitalo didinimo veiksmai išleidžiant naują akcijų emisiją ir trys akcijų pirkimo–pardavimo sandoriai, kurių metu iš esamų akcininkų akcijas įsigijo du juridiniai asmenys: UAB „Elijos miestas” ir UAB „Arikesa”, turintys bendrų interesų kitose įmonėse su UAB „Era capital” akcininkais.
Didžiausia „Paskolų klubo“ akcininke (valdo 77,96% akcijų) toliau išlieka Lietuvos bendrovė „Era capital“, kurioje po 50% akcijų priklauso sutuoktiniams verslininkams Evaldui Remeikiui ir Aivai Remeikienei.
„Paskolų klubas“ ataskaitoje yra užsiminusi, kad 2017 m. pabaigoje įmonė tikisi pradėti bendradarbiauti su instituciniais investuotojais.

 

Paskelbta:
2017-11-17
Šaltinis:
Pasidalinkite:
Panašios naujienos