Naujienos

2017 m. vasario 1 d. buvo atnaujinta kreditingumo reitingo skaičiavimo metodologija

2017 m. vasario 1 d. buvo atnaujinta kreditingumo reitingo skaičiavimo metodologija

Informuojame, kad nuo 2017 m. vasario pirmos dienos buvo atnaujinta kreditingumo reitingo skaičiavimo metodologija. Kreditingumo reitingo pakeitimą komentuoja Marius Navickas, Paskolų klubo valdybos narys:

 
 

"Reitingo atnaujinimas buvo atliktas atsižvelgiant į papildomą informaciją, surinktą per 2016 m. Esminis pakeitimas - atnaujintoje reitingo metodikoje bus teikiama didesnė reikšmė teigiamai ir neigiamai kredito istorijai nei iki šiol. Įvertinę 2016 m. klientų mokumo duomenis  matome, kad ši informacija yra svarbiausia nustatant suteikiamų paskolų riziką".

 

Ekonomikos magistro išsilavinimą įgijęs Marius anksčiau dirbo banke ir ten užėmė skirtingų padalinių vadovo pareigas rizikos valdymo srityje. Taip pat profesinės patirties įgijo dirbdamas išorinio audito kompanijoje. Išlaikęs CFA Institute kvalifikacinius egzaminus, Marius yra šios tarptautinės finansų analitikų asociacijos narys.

 

 

Atkreipiame dėmesį, kad, atnaujinus reitingo metodiką, pasikeitė reitingo vertinime naudojamų balų svoriai. Ankstesnės redakcijos reitingo balų suma negali būti lyginama su atnaujinto reitingo balų suma: pvz. atnaujinto reitingo 40 balų nereiškia tos pačios rizikos kaip 40 balų pagal ankstesnę sistemą. Atsižvelgiant į tai, priimant sprendimus reiktų naudoti tik galutinį vertinimą - patį reitingą (A, B arba C). Informuojame, kad reitingo sudarymo metodologija yra konfidenciali informacija, dėl to tikslių pakeitimų atskleisti negalime.

Paskelbta:
2017-02-01
Šaltinis:
Pasidalinkite:
Panašios naujienos